top of page

Na svatého Mikuláše. Neřekla jsem básničku

Aktualizováno: 28. 1. 2021

Už vím, jak se v korporátu slaví Mikuláš. Tento týden byl v kanceláři časem velkých rozhodnutí. Kreativní tým se vrtěl nervozitou jako rolnička na obojku drbajícího se bernandýna. Konečně přišel feedback: Z konceptu Mikuláše na pohlednici pro B2B partnery vedení nebylo nadšeno.





Divizní manažer pro softwarové řešení chytrých kamen požádal o změnu šatníku leadera skupiny, protože navlečený Mikuláš v čele topenářské společnosti působí nevhodně. CEO připustil, že mrtvolně modré vlasy na andělovi mohou opravdu působit na děti traumatizujícím dojmem, ale grafický manuál společnosti je třeba dodržovat za všech okolností.

Mikuláš v havajské košili

Návrh kreativního oddělení, že by si čerta mohl zahrát slizký vedoucí lidských zdrojů, který celoročně chodil v havajské košili a rozséval kolem sebe stereotypy o manželství, byl rovněž jednoznačně zamítnut. Nakonec vedení společnosti posilněno neschopností kreativního týmu nabídlo svoji variantu pohlednice s hravou ikonou spoře oděné dívky vedle vroucího bojleru.

Kreativní ředitel dokonce koncept podpořil chytrou poznámkou o účelné nahotě, než se vrátil ke klávesnici slepené vánočním punčem a propustil idea makera, který navrhoval čelenku anděla ve tvaru hvězdy, což je, jak všichni víme, logo konkurence. Snad mu Ježíšek přinese lepší práci. PF: Tento příběh je smyšlený. Jedná se o můj terapeutický deníček kancelářské krysy. PPF: Vlastně zas tak smyšlený není, jenom jsem nechtěla nasrat šéfa. PPPF: Mluvila jsem se šéfem a už je to jasné. Od nového roku jsem full-time freelancer!




8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page